Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Vozač kamiona iz BiH krijumčario 15.000 kutija cigareta. Uhapšen na granici Hrvatske

Najčitanije objave

Zbog krijumčarenja gotovo 15.000 kutija raznih vrsta cigareta u teretnom vozilu bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, policija je jučer tokom dana privela i kazneno prijavila 35-godišnjeg vozača teretnjaka iz BiH, javlja Jutarnji list.

Naime, u njegove namjere dok je izlazio iz Hrvatske na graničnom prijelazu Jurovski Brod posumnjali su policajci te su ubrzo otkrili da u kamionu prevozi 14.970 kutija cigareta čiji je promet ograničen.

– Nad muškarcem je provedeno kriminalističko istraživanje te je osumnjičen da je cigarete, s ciljem izbjegavanja carinskog nadzora, prevozio skrivene između ali i u paletama s ogrjevnim drvom te u metalnom spremniku u dijelu priključnog vozila – otkrivaju iz karlovačke policije napominjući da je u Hrvatsku ušao također jučer iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo.

Po dovršetku istraživanja predali su ga pritvorskom nadzorniku uz prijavu za izbjegavanje carinskog nadzora, a tokom večeri će biti doveden na ispitivanje u prostorije državnog odvjetništva.

Najnovije objave