Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Vinkovci: Uhićena dvojica odbjeglih Moldavaca

Najčitanije objave

Dvojica moldavskih krijumčara migranata koji su u petak pobjegli policajcima dok su ih prevozili u osječki zatvor uhićena su u nedjelju na đakovačkom području, potvrdila je policija koja će zbog bijega osumnjičenika protiv policajaca u pratnji pokrenuti disciplinski postupak.

Dojavu građana da su u šumi kod Širokog Polja uočene osobe koje odgovaraju opisu bjegunaca, vukovarsko-srijemska policija dobila je u nedjelju oko 18,20 sati nakon čega su bjegunci uhićeni u suradnji s osječko-baranjskom policijom i predani u Zatvor u Osijek.

Policija je utvrdila da policijski službenici koji su pratili Moldavce nisu postupali u sukladu sa standardnim operativnim postupcima, zbog čega će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

Dvojicu moldavskih državljana policija je uhitila u srijedu nedaleko Lipovca dok su krijumčarili migrante, a u petak navečer su pobjegli iz službenog policijskog vozila dok su ih prevozili iz Vinkovaca u zatvor u Osijeku. Tada su uspjeli u stražnjem dijelu vozila izazivanjem mehaničkog kvara na stražnjim rešetkama otvoriti vrata i iskočiti iz vozila.

Još u srijedu prilikom prvog uhićenja jedan od osumnjičenika pokušao je pobjeći policajcima. Kad su njihov kombi francuskih registracijskih oznaka kod odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb okružili policajci, vozač je u pokušaju bijega vozilom nasrnuo na policajce i njihova vozila ali je ipak bio savladan, a u kombiju je zatečeno više stranih državljana.

Njegov 22-godišnji suradnik uhićen je dok je u osobnom automobilu na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva čekao kombi, prenosi Hina.

Najnovije objave