Utorak, 25 Juna, 2024

Večeras Slovačka – Bosna i Hercegovina u 20:45 sati

Najčitanije objave

Fudbalska “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024 protiv Slovačke u Bratislavi. Utakmicu možete gledati uživo u programu BHRT-a večeras od 20:35 sati.

Bh. reprezentativci su optimistični pred duel sa Slovacima, nakon pobjede od 3-0 nad Islandom u prvom kolu kvalifikacija. Naš večerašnji protivnik, Slovačka, je u prvom kolu odigrala 0-0 kao domaćin protiv Luksemburga.

Selektor Faruk Hadžibegić jučer je izjavio da će utakmica biti teška, ali da će reprezentativci Bosne i Hercegovine pokušati ostvariti najbolji rezultat. Naglasio je da Slovačka ima dobru i ambicioznu ekipu s novim selektorom, tako da su sve opcije otvorene.

Selektor Slovačke Francesco Calzona kazao je da su spremni za meč i da idu na pobjedu protiv BiH. “Bosna i Hercegovina dolazi nakon ubjedljive pobjede. Igrači BiH su samouvjereni. Moramo učiniti sve da pobijedimo. Idemo na pobjedu”.

Bh. veznjak Amir Hadžiahmetović kaže da su igrači spremni i motivisani da ostvare još jednu pobjedu. “Moramo ući s velikim respektom, ali ako budemo na visokom nivou, vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat”.

Smail Prevljak, koji nastupa za belgijski Eupen, poručio je da se nakon pobjede na startu kvalifikacija nalaze u dobroj poziciji i da su u Slovačku došli po pobjedu.

Igrač njemačkog Augsburga Ermedin Demirović izjavio je da su reprezentativci u dobroj formi i da očekuje pobjedu i nova tri boda za Bosnu i Hercegovinu.

Utakmica u Bratislavi počinje u 20:45 sati, uz direktan prijenos na BHT1.

Najnovije objave