Subota, 2 Marta, 2024

U Sarajevu za vikend ‘Vils ultramaraton’

Najčitanije objave

Sarajevo će 7. i 8. oktobra 2023. biti domaćin drugog izdanja međunarodne cestovne trke “Vils ultramaraton” na kojoj će se trčati najduže vremenske dionice.

U subotu, 7. oktobra, s početkom u 9.00 sati na Vilsonovom šetalištu (između mostova “Suade i Olge” i “Vodoprivreda”) oko 120 ultramaratonaca ili trkača koji to žele postati imat će priliku da uživaju u mentalnom izazovu dugom 24 sata.

Takmičenje će biti organizirano u tri discipline: utrka na 6, 12 i 24 sati, najavljeno je iz Udruženja Dečki u plavom koje organizuje maraton.

Darko Lončar iz spomenutog udruženja izjavio je da je, nakon uspješnog premijernog izdanja, “Vils ultramaraton” prepoznat kao ultramaratonska utrka sa najviše potencijala za daljnji razvoj i sa tendencijom da postane najbolja regionalna ultramaratonska utrka.

– Posebno smo ponosni što će na ovogodišnjem izdanju nastupiti najbolji ultramaratonci iz regiona kao što je Michel Šula, rekorder Srbije na 6 sati, 12, 24 sata i 100 kilometara, zatim Zdravko Jadrijev rekorder Hrvatske na 6 i 24 sata, te Dejan Radanac, rekorder Hrvatske na 100 kilometara. Bitno je spomenuti da Šula i Radanac dolaze u Sarajevo da pokušaju zajedničkim snagama, oboriti rekorde Srbije i Hrvatske na 6 sati, a u planu je da istrče oko 90 kilometara – istakao je Lončar.

Najnovije objave