Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Tužilaštvo BiH: Kriminalna skupina duži period krijumčarila drogu i oružje

Najčitanije objave

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarki kriminal i korupciju, koordinira aktivnosti policijskih djelatnika SIPA, MUP-a RS i MUP-a KS, koji u opsežnoj akciji „Storidž 2“ vrše lišenja slobode i pretrese usmjerene na više od 20 osumnjilčenih osoba.
Istraga se odnosi na kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa droga, sa međunarodnim elementima, povezanih sa drugim kaznenim djelima, a u predmetu je ostvarena suradnja sa strukturama Europola i EU.
Organizirana kriminalna skupina, sumnjiči se da je duži vremenski period vršila međunarodno krijumčarenje droga i oružja, na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama, a opojna droga je najčešće krijumčarena iz Albanije i Crne Gore u BiH, a nakon toga krijumčarena dalje prema zemljama EU u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

Akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužiteljstva BiH i partnerskih policijskih agencija i institucija za provedbu zakona iz BiH, zemalja regiona i EU, a sa ciljem da se otkriju i prcesuiraju pripadnici organiziranih grupa narko-kriminala koje djeluju na području Banja Luke, Gradiške i drugih gradova u BiH.

Najnovije objave