Utorak, 16 Jula, 2024

Švedski zlatni olimpijac uvrijedio Kinu: I Hitler je organizirao olimpijske igre!

Najčitanije objave

Osvajač zlatne medalje u brzom klizanju sa Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, Šveđanin Nils van der Poel bio je vrlo oštar prema Međunarodnom olimpijskom odboru koji je Kini dodijelio organizaciju Olimpijskih igara.

Zimske olimpijske igre u Pekingu završavaju ove nedjelje, ali kritike na račun Međunarodnog olimpijskog odbora da se Kini dodijeli organizacija igara ne prestaju.

A te kritike stižu od sportaša, koje bi taj isti Međunarodni olimpijski odbor morao i slušati. Osim toga, ti koji sada nešto govore nisu neki ‘lijevi’ sportaši, već osvajači medalje.

Ovoga puta oglasio se Šveđanin Nils van der Poel koji se u Pekingu okitio zlatom u brzom klizanju. Ali, nije se zaustavio samo na Kini.

‘Smatram izuzetno neodgovornim da se organizacija olimpijskih igara dodijeli zemlji koja krši ljudska prava, a što se događa upravo u Kini’, rekao je Šveđanin.

‘Olimpijske igre su najveći sportski događaj, događaj koji okuplja sve nacije i ujedinjuje svijet. A opet, organizirao ih je i Adolf Hitler prije nego je napao Poljsku, baš kao i Rusija prije nego što je izvršila invaziju na Ukrajinu’, dodao je švedski brzoklizač, misleći olimpijske igre u Njemačkoj 1936. i igre u Sočiju 2014. godine.

Najnovije objave