Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Svakih deset minuta pogine po jedno dijete u Gazi

Najčitanije objave

Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) je danas objavila alarmantne statistike koje ukazuju na nepojmljivu tragediju koja se odvija u Pojasu Gaze. Prema njihovim podacima, na svakih 10 minuta u ovom području gubi se jedno djetetov život.

“Nadamo se da ćemo zaustaviti ovu strašnu brojku i zaštititi nevinost dječjih života od užasa rata”, istaknuto je u objavi UNRWA na mreži X. Uz to, istaknuto je da je veliki broj djece također ozlijeđen u intenzivnim i često neselektivnim izraelskim napadima. Trenutno primirje, kako se navodi, predstavlja posljednju preostalu nadu za okončanje ovog strašnog ciklusa nasilja.

Broj mrtvih u Pojasu Gaze je dosegnuo alarmantnu cifru od najmanje 34.049, nakon više od šest mjeseci sukoba između Izraela i Hamasa, priopćilo je danas palestinsko ministarstvo zdravlja.

U protekla 24 sata, izraelski napadi rezultirali su gubitkom 37 ljudskih života, dok je njih 68 ozlijeđeno, prema saopćenju ministarstva. Ove strašne brojke jasno pokazuju hitnu potrebu za prekidom nasilja i hitnim pružanjem humanitarne pomoći civilima koji trpe posljedice ovog sukoba.

Najnovije objave