Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Srbija: Dvojica muškaraca utopila se u Novom Pazaru

Najčitanije objave

Dvojica muškaraca utopila su se u Novom Pazaru u naselju Ćerimidžinica kada su upali u nabujalu reku Trnavicu. Njihova tela još uvek nisu pronađena, javlja Anadolija.

Šef Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru Ismail Dupljak rekao je za Anadoliju da je situacija u Novom Pazaru veoma teška i kritična.

“Desila se velika tragedija, dvoje ljudi se utopilo. To su nezvanične informacije ali sudeći po svemu to je tačno. Oni su se nalazili na obali, zemlja se obrušila i oni su upali u vodu. Pretpostavljamo da su želeli da se zaštite od vode. Vatrogasno-spasilačke jedinice teagaju za njihovim telima, rekao je Dupljak za Anadoliju.

On je rekao da kiša u Novom Pazaru pada od sinoć i da su reke Raška, Jošanica, Banjska, Trnavica dostigli maksimalan nivo.

“Ove reke izlile su se na desetine lokacija. Gradski štab sa javnim komunalnim preduzećima, Vatrogasno spasilačkom jedinicom i privatnim preduzećima je na terenu. Radimo na utvrđivanju obala. Pala je velika količina kiše, rekao je Dupljak.

Najkritičnije je u naseljima Šutenovac i Ćerimidžinica gde je voda prodrla u nekoliko kuća. Ove lokacije obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Meštanin Ćerimidžinice Sait Hasanović rekao je za Anadoliju da su njegove komšije pokušavale da zaštite svoje kuće od nadirajuće vode.

“Upao je jedan komšija, a drugi je pokušao da mu pomogne pa je i on upao. Sin mog gazde koji se utopio pokušao je da im pomogne, nije uspeo. I on je upao u vodu ali su uspeli da ga izvuku”, rekao je Hasanović.

Mehanizacija javnih komunalnih preduzeća je na terenu gde radnici rade na proširenju rečnih korita. Oni pune vreće sa peskom koje postavljaju uz rečne obale.

Grad Novi Pazar proglasio je vanrednu situaciju.

Najnovije objave