Četvrtak, 23 Marta, 2023

Krišto se sastala sa Vučićem i Abazovićem

Najčitanije objave

Novoimenovana predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Davosu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Njih dvoje su se sastali na marginama Samita u Davosu na kojem su razgovarali o unapređenju odnosa Srbije i BiH.

“Saglasili smo se da je od najvećeg interesa za obe zemlje da razvijamo saradnju i učvrstimo prijateljske i ekonomske veze, jer je to jedini i najbolji put u budućnost za sve naše građane”, objavio je Vučić na “Instagramu”.

Krišto je razgovarala i sa crnogorskim premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazović koji je rekao da je Crna Gora iskreni prijatelj BiH i da buduća saradnja dvije zemlje treba da počiva na ekonomiji. Tokom susreta na marginama Samita u Davosu njih dvoje su konstatovali da su odnosi Crne Gore i BiH prijateljski, ojačani zajedničkim spoljnopolitičkim prioritetima u pogledu regionalne saradnje i integracije u EU.

“Abazović je iskazao zadovoljstvo zbog dodjelivanja statusa kandidata BiH, ocjenjujući da podnošenje zahtjeva za članstvo u EU za BiH znači stratešku opredjeljenje o poštovanju i promociji vrijednosti EU”, saopšteno je iz Vlade u Podgorici.

Abazović je istakao da Vlada Crne Gore podržava cjelovitost i integritet BiH, kao i njihove institucije i odluke koje oni donose.

Najnovije objave