Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

SKRENUO S UMA: Putin prijeti nuklearnim oružjem

Najčitanije objave

Vladimir Putin obratio se javnosti i žestoko napao zapadne sankcije, nazvavši ih nelegitimnima, te je naredio da rusko oružje odvraćanja stavi u stanje pripravnosti. Dopisnik Financial Timesa Max Seddon kaže kako je riječ o prijetnji nuklearnim oružjem, jer se pod “oružje odvraćanja” misli na nuklearni arsenal. Prema pisanju agencije TASS, Putin se u Kremlju ptehodno sastao s ministrom obrane Šojguom i načelnikom glavnog stožera Gerasimovom.

“Viši dužnosnici vodećih zemalja NATO saveza daju agresivne izjave protiv naše države, stoga ja naređujem ministarstvu obrane i načelniku glavnog stožera oružanih snaga postavljanje ruske vojske na poseban način pripravnosti”, izjavio je Putin.

Direktor ruskog projekta nuklearnih snaga, Pavel Podvig, na kojeg se često poziva ugledni Financial Times, na Twitteru je protumačio Putinovu izjavu oko nuklearnog oružja. “Ruski odgovor bit će brz i dovest će do posljedica koje svijet još nije vidio u svojoj povijesti. Spremni smo za svaki razvoj situacije. Po tom pitanju donesene su sve odluke”, stoji u Putinovoj izjavi objavljenoj na stranicama Kremlja. Podvig tumači kako je riječ o vrlo eksplicitnoj prijetnji nuklearnim oružjem.

Najnovije objave