Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

SIPA – U akciji ‘Glumac’ uhapšeno sedam osoba zbog trgovine drogom

Najčitanije objave

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Šamca i Odžaka realizovali su operativnu akciju “Glumac”.

Izvršili su pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari i slobode lišili sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama iz Krivičnog zakona BiH, te krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga iz Krivičnog zakona RS.

Osobe lišene slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, te će po završetku tih radnji biti predata u daljnju nadležnost Tužilažilaštvu BiH.

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto 500 grama opojne droge kokain, oko tri kilograma opojne droge marihuana i deset mobilnih telefona.

Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realiziovane po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH i u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, Ministarstva unutarašnjih poslova RS i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.

Najnovije objave