Utorak, 16 Aprila, 2024

Severini sud oduzeo starateljstvo nad sinom

Najčitanije objave

Severina Vučković i Milan Popović više ne dijele starateljstvo nad sinom Aleksandrom. Naime, sud je ponovno predao starateljstvo ocu.

Vrhovni sud Republike Hrvatske je donio odluku da će ova promjena biti odmah primijenjena, bez čekanja na moguću žalbu Severine, kako je objavljeno na Nacional.hr.

Također se izvještava da u ovoj presudi nije bilo saslušavanja vještaka u slučaju Popović – Vučković, već je sud koristio pismene nalaze i mišljenja vještaka. Tužitelj nije izrazio prigovore, dok je tužena strana uložila prigovor na nalaz i mišljenje, što je vjerojatno utjecalo na ishod ovog slučaja. Advokatica Severine je izjavila da nema informacija o ovoj sudskoj odluci te da je ne može komentirati.

Dodala je kako može potvrditi samo da Vrhovni sud nije ovom odlukom mijenjao presudu Županijskog suda u Splitu jer to nije bio predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom. Vrhovni sud je, čini se, razmatrao samo jedno procesno pitanje i mogao je tražiti da Županijski sud ponovno razmotri to pitanje.

Severina se također oglasila u vezi s ovom situacijom i izrazila odlučnost da se bori za svoje dijete.

“Vrhovni sud je sada donio svoju odluku. Odlučili su u ime mog djeteta koje nikad nisu vidjeli, nisu s njim razgovarali, a ono ima svoj život, svoje misli i već deset godina trpi zbog sustava. No, ja sam spremna boriti se do kraja za svoje dijete, koje mi je oduzeto na 20 mjeseci. Nećete se igrati s mojim djetetom. S kojim pravom? Moje dijete nije predmet trgovine”, započela je Severina.

Nadalje, iznijela je moguću posljedicu ove promjene, što znači da će vjerojatno viđati svoje dijete, koje je rodila, odgajala i školovala, utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati, te svaki drugi vikend subotom i nedjeljom.

“Nećete me više zafrkavati i ići protiv želje mog djeteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od svog oca. Sramota je da se ovo događa u našoj državi, iako ne smijem izražavati svoje mišljenje da ne bih nekoga uvrijedila. Prošla sam kroz sve muke hrvatskog pravosuđa, ali prošla sam ih s mojim djetetom. Ja sam nebitna. Baš kao što suci štrajkom traže svoje plaće, ja ću se i dalje boriti za svoje dijete koje jasno želi živjeti sa mnom, što očito nikoga ne zanima, posebno neke korumpirane osobe. Naposljetku, zanimljivo je da ni moja odvjetnica ni ja nismo dobili presudu Vrhovnog suda, ali očito je da je Vrhovni sud obavijestio suprotnu stranu, koja je brže-bolje to objavila u medijima”, zaključila je Severina.

Najnovije objave