Subota, 2 Marta, 2024

Savo Milošević danas preuzima Zmajeve. Reakcije javnosti podijeljene

Najčitanije objave

Nakon niza spekulacija, fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će dobiti novog selektora Savu Miloševića, bivšeg reprezentativca Srbije koji je rođen u BiH. Ovaj neočekivani preokret u njegovoj karijeri odjekuje kroz sportsku javnost.

Milošević je postao želja predsjednika Vice Zeljkovića i direktora A reprezentacije Zvjezdana Misimovića. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine će danas raspravljati o ovom potezu, a zatim će pred novinarima stati Zeljković kako bi službeno potvrdio ovu vijest.

Međutim, reakcije javnosti su podijeljene. Na društvenim mrežama i sportskim forumima, navijači, analitičari i ljubitelji nogometa izražavaju svoje različite stavove o dolasku Miloševića. Dok su neki pozdravili ovu odluku kao potencijalnu promjenu koja će povesti reprezentaciju prema uspjesima, drugi su skeptični i nisu uvjereni u Miloševićevu sposobnost da uspješno vodi ekipu.

Pitanje koje ostaje otvoreno jest kako će se sportska javnost i navijači dalje razvijati prema ovom izboru. Iako su neki prethodni selektori doživjeli negativne reakcije, Fudbalski savez je nastavio podržavati svoje odluke.

Očekuje se da će Milošević svoj debi na klupi Zmajeva imati 13. oktobra u utakmici protiv Lihtenštajna u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, dok će pred domaćom publikom debitirati tri dana kasnije na Bilinom polju protiv Portugala.

Najnovije objave