Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Sarajevo: Bačene dvije bombe, oštećeni objekti

Najčitanije objave

Na Širokači i Mahmutovcu u Sarajevu bačene su eksplozivne naprave i oštećeni stambeni objekti, u eksplozijama nije bilo povrijeđenih, a policija traga za nepoznatim licima koja su počinila ova krivična djela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Dvije eksplozivne naprave bačene su u razmaku od samo dva sata.

U sarajevskoj opštini Stari Grad u 20.10 časova obaviještena je dežurna služba Prve policijske uprave da su u Harbinoj ulici, naselje Širokača, dva nepoznata lica aktivirala eksplozivnu napravu.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da tom prilikom nije bilo povrijeđenih. Eksplozija je oštetila kuću i garažu u vlasništvu lica čiji su inicijali A.H. iz Sarajeva, kao i kuću u vlasništvu L.P. iz Sarajeva.

Iste noći u 22.12 časova dva lica su u Ulici Sulejmana Zolja u naselju Mahmutovac aktivirale nepoznatu eksplozivnu napravu. Nije bilo povrijeđenih, dok je došlo do oštećenja na kućama u vlasništvu Z.K. i N.H. iz Sarajeva.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U ovom trenutku nema informacija o tome da li su ova dva slučaja povezana.

Najnovije objave