Utorak, 16 Jula, 2024

Rolling Stonesi obilježavaju 60. godina djelovanja. Njima u čast izdaje se poseban set poštanskih marki

Najčitanije objave

Britanski Royal Mail je objavio da će izdati poseban set od 12 poštanskih maraka “u znak počasti jednoj od najdugovječnijih rock grupa svih vremena”, Rolling Stonesima, u godini u kojoj legendarni rockeri obilježavaju šezdesetu godišnjicu zajedničkog djelovanja.

Na markama će biti ovjekovječeni nastupi slavne gupe širom svijeta.

Na markama će biti ovjekovječeni njihovi nastupi širom svijeta. Na osam poštanskim maraka bit će prikazani frontman Mick Jagger, gitaristi Keith Richards i Ronnie Wood i pokojni bubnjar Charlie Watts na koncertima u raznim dijelovima svijeta, od londonskog Hyde Parka u julu 1969. do East Rutherforda u New Jerseyu u augustu 2019.

Na preostale četiri marke su po dvije slike svih članova benda zajedno i dva postera njihovih svjetskih turneja. Watts je umro prošle godine, u dobi od 80 godina.

“Malo je bendova u historiji rocka uspjelo stvoriti tako bogatu i ekspanzivnu karijeru kao Rolling Stonesi”, rekao je David Gold, direktor za odnose s javnošću Royal Maila.

“Stvorili su neke od najikoničnijih i najnadahnutijih albuma u modernoj muzici, a njihovi se nastupi uživo mogu nazvati revolucionarnima”, kazao je Gold.

Rolling Stonesi su osnovani 1962., jedan su od najuspješnijih i najdugovječnijih rock bendova na svijetu, koji je, po procjenama prodao više od 240 milijuna ploča diljem svijeta i usput dobio brojne nagrade, među kojima i tri Grammyja.

Najnovije objave