Utorak, 25 Juna, 2024

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu: Muškarac ranjen s dva hica u glavu

Najčitanije objave

Sinoć, oko 21.30 sati došlo je do pucnjave u kafiću na Karađorđevoj ulici. Dejan Popović (59) iz Istočnog Novog Sarajeva uhapšen je pod sumnjom da je pokušao ubiti Marka Močevića (38) iz Istočne Ilidže, kojeg je pogodio s dva hica iz pištolja u glavu.

Sukob u kafiću
Prema izvorima iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, događaj je započeo svađom između Močevića i Popovića. Svađa je ubrzo prerasla u fizički obračun, nakon čega je Popović napustio kafić. Vratio se s pištoljem i ispalio više hitaca prema Močeviću, pri čemu su ga dva hica pogodila u glavu.

Nesrećni Močević odmah je prevezen u bolnicu “Srbija”, gdje mu je ukazana prva pomoć. Zbog ozbiljnosti povreda, hitno je transportovan u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržan na liječenju. Njegovo stanje je kritično, ali stabilno.

Brza reakcija policije
Policija i Hitna pomoć su brzo stigli na mjesto incidenta, gdje su zatekli teško ranjenog Močevića. Popović je ubrzo identifikovan kao napadač i uhapšen. Prema saopštenju iz PU Istočno Sarajevo, D.P. je osumnjičen za pokušaj ubistva. Nakon kriminalističke obrade, bit će predan Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

“Istraga je u toku, a D.P. se tereti za nanošenje teških povreda opasnih po život upotrebom vatrenog oružja,” navedeno je iz PU Istočno Sarajevo. Dodatne informacije o motivima sukoba i detaljima incidenta bit će objavljene nakon završetka istrage.

Najnovije objave