Subota, 2 Marta, 2024

Propao još jedan pokušaj referenduma za opoziv Srđana Mandića

Najčitanije objave

Sudeći prema informacijama Raporta, referendum o opozivu načelnika Općine Centar Srđana Mandića opet će se pomjeriti. Naime, općinski vijećnici NiP-a već su dva puta pomjerili datum održavanja referenduma nakon što su sa SDA pokrenuli opoziv načelnika kojeg su i sami podržavali u kampanji.

NiP-ovci koji rukovode procesom opoziva do sada nisu uspjeli osigurati osnovne uslove za održavanje referenduma, a u cijeloj trakavici komično je da su pomoć tražili od načelnika kojeg žele smijeniti.

Tako je će se u petak održati nova sjednica Kolegija Općinskov vijeća na kojoj bi trebao biti određen novi, treći termin za referendum.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Raport, sad se razmišlja o dvije opcije, odnosno od dva moguća datuma – 19. novembar ili 26. novembar.

Referendum je prvo trebao biti održan 17. septembra, pa je pomjeren na 22. oktobar. Oba puta je referendum propao jer Komisija za organizaciju referenduma nije uspjela osigurati glasačke listiće niti bilo koji drugi materijal.

Ujedno, ovaj treći pokušaj mogao bi ujedno biti i posljednji, jer se referendum mora održati do kraja godine. U novoj godini to neće biti moguće, jer je to svakako izborna godina.

Najnovije objave