Srijeda, 24 Jula, 2024

Predstava ‘Jedan je Muhamed Ali’ 27. januara premijerno na sceni NPS

Najčitanije objave

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 27. januara premijerno će biti izvedena dramska predstava “Jedan je Muhamed Ali” autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

U predstavi igraju Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Ratko Zečević.

– Kako je pravo ime Muhameda Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi. I opet ih nema kad ti najviše zatrebaju. Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhameda Alija. Ali ne baš kao njegovim. Jer Jedan je Muhamed Ali – kazala je Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi “Jedan je Muhamed Ali”.

Scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn radi Zlatan Filipović.

Publika će moći pogledati isti naslov 31. januara, 1. i 23. februara, te 4. i 25. marta.

 

Najnovije objave