Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Poznati učesnici NBA All Star utakmice

Najčitanije objave

Američke košarkaške zvijezde LeBron James i Kevin Durant i ove godine će biti kapiteni ekipa All Star utakmice, koja je na rasporedu 20. februara u Clevelandu.

Ekipe će se zvati Team LeBron i Team Durant. Glasovima navijača ranije su izabrane prve petorke, a James i Durant će birati svoje saigrače 10. februara.

Tu se nalaze LeBron James (LA Lakers), Stephen Curry, Andrew Wiggins (Golden State Warriors), Ja Morant (Memphis Grizzlies), Nikola Jokić (Denver Nuggets), Kevin Durant (Brooklyn), DeMar DeRozan (Chicago Bulls), Trae Young (Atlanta Hawks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers) i Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks).

Treneri su odabrali rezerve All Star meča, pa će susret s klupe započeti Luka Dončić (Dallas), Chris Paul, Devin Booker (Phoenix), Rudy Gobert, Donovan Mitchell (Utah), Karl-Anthony Towns (Minnesota), Draymond Green (Golden State), James Harden (Brooklyn), Jimmy Butler (Miami), Zach LaVine (Chicago), Khris Middleton (Milwaukee) i Jayson Tatum (Boston) te dvojica debitanata Darius Garland (Cleveland) i Fred VanVleet (Toronto).

Još nije poznato da li će James i Durant nastupiti na All Star utakmici jer su obojica povrijeđeni. Nije poznato ni koji treneri će predvoditi ekipe.

Prošlogodišnji All Star, koji je održan 7. marta u Atlanti, osvojio je Team LeBron, koji je rezultatom 170:150 bio bolji od Team Durant.

Najnovije objave