Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Poplavljene kuće, putevi pod vodom (VIDEO)

Najčitanije objave

Kiša je u većem dijelu Bosne i Hercegovine padala cijelu noć i uzrokovala mnoge poplave. Tako je na širem području Konjica zbog obilnijih padavina, brojnih odrona, te vode na kolovozu, znatno je otežano saobraćanje. Posebno se izdvaja regionalni put Konjic-Glavatičevo (dionicu od Orašja do hotela Garden City), javlja FTV.

Zbog izlijevanja rijeke Zalomke obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Nevesinje-Gacko u mjestu Rilja. Rijeka Đeropa izlila se noćas u Fojnici kod Gacka i voda je ušla u dvije kuće, potvrdio je komandir teritorijalne vatrogasne jedinice Gacko Aleksa Vučković za RTRS.

Vučković je rekao da su dvije porodice evakuisane, navodeći da vodostaj raste.

– Kiša pada jakim intenzitetom, jaki je i olujni vjetar i to nam stvara dodatne probleme – naveo je on. Pripadnici Vatrogasne brigade Gacko su na terenu i čine sve da zaštite stambene objekte, ali i mještane od vode.

U ostalim krajevima kolovoz je pretežno mokar, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Savjetuje se opreznija vožnja.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela), Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik) i Mostar-Stolac, kao i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Najnovije objave