Subota, 2 Marta, 2024

Pentagon: Američki ministar obrane primljen na intenzivnu njegu zbog hitnog problema s mjehurom

Najčitanije objave

Pentagon je objavio da je američki ministar obrane Lloyd Austin primljen na odjel intenzivne njege u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed zbog hitnog problema s mjehurom.

U saopćenju objavljenom kasno sinoć navodi se: “Večeras, nakon niza testova i procjena, ministar je primljen u jedinicu intenzivne njege radi potporne njege i pažljivog praćenja.”

Ranije je Pentagon izvijestio da je Austin ponovno hospitaliziran zbog “simptoma koji upućuju na hitan problem s mjehurom”. Kasnije je priopćeno da je Austin privremeno prenio svoje ovlasti na zamjenicu Kathleen Hicks.

Austin (70) je 22. prosinca primljen u bolnicu Walter Reed radi liječenja raka prostate. Nakon komplikacija, među kojima je i infekcija mokraćnog sustava, ponovno je hospitaliziran 1. siječnja.

Informacija o njegovoj hospitalizaciji nije javno objavljena sve do četiri dana kasnije, a Pentagon nije pružio detalje o razlozima zadržavanja ministra na liječenju do 9. siječnja.

Nedavno je najavljeno da će Austin svjedočiti pred Kongresom 29. veljače u vezi s nedavnom dijagnozom raka i naknadnom hospitalizacijom.

Najnovije objave