Srijeda, 21 Februara, 2024

Padaju granat po Krimu! Spremaju li Ukrajinci konačni obračun?

Najčitanije objave

U subotu ujutro dogodile su se eksplozije iznad grada Feodozije na Krimu, nakon što su ruske protuzračne snage ispalile rakete kako bi oborile projektil lansiran od strane ukrajinskih oružanih snaga.

Prema ruskim izvorima, projektil je uspješno oboren, ali snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju da je eksplozija bila veće snage od pada fragmenata, što sugerira da je raketni napad možda bio neuspješan.

Fotografije oborenih fragmenata ne otkrivaju jasno o kojem je projektilu riječ, a moguće je da su snimke razaranja koje stižu iz ruskih vojnih baza nakon obaranja projektila manipulirane. Glavno pitanje ostaje kako je ukrajinski projektil uspio doći tako blizu, a svi odgovori ukazuju na to da su ruski agresori u još većoj opasnosti.

Prema ruskim vojnim izvorima, projektil je lansiran iz područja Odese, a napad je drugi u posljednjih mjesec dana, što ukazuje na to da su Ukrajinci, uz pomoć zapadnih saveznika, uspjeli uspostaviti proizvodnju dalekometnih projektila, čiji doseg je oko 500 kilometara.

Napadi potvrđuju da Ukrajina ima sposobnost proizvodnje modernih dalekometnih projektila i da se ozbiljno priprema za oslobođenje Krima.

Najnovije objave