Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Otvoren ‘Zimski salon knjige’, u ponudi knjige i drugi sadržaji

Najčitanije objave

U Galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu zvanično je otvoren Zimski salon knjige, prisutno je 12 izdavača, a u periodu do 27. decembra posjetitelje očekuje raznovrstan program.

Organizator Goran Mikulić, vlasnik Izdavačke kuće Art Rabic kaže da je, osim standardne sajamske ponude knjiga, planirano druženje s autorima i drugi raznovrsni sadržaji.

Tako među ostalim izdvaja izložbu portreta ‘Sarajevske face’ autora Dragana S. Stefanovića koji živi u Švicarskoj, a za bh. publiku pripremio je portrete 33 javnosti poznate ličnosti. U okviru programa Zimskog salona knjige Josip Pejaković promovirat će novu knjigu ‘Dejtonski nesporazum’, a Mikulić izdvaja i knjigu grupe autora ‘Sarajevo zajedno smo rasli ja i ti’, kao i ‘Neum, Cazablanka’ knjigu Dragana Markovine.

Najmlađi posjetitelji Sajma uživat će u pričama Djeda Mraza, a tako ih žele animirati da se druže sa knjigom. U ulozi Djeda Mraza bit će Rade Čolović, glumac Kamernog teatra. On će djeci čitati poučne priče i naravno, fotografirati se s mališanima.

Manifestaciju XX Zimski salon knjige večeras je otvorio Fehim Škaljić istaknuvši vrijednosti knjige i skupova ovakve vrste.

Kako je istaknuto i večeras, za predstojeće praznike najprikladniji poklon je knjiga, a manifestacije poput ove prilika su za kupovinu knjige po povoljnijim uvjetima.

(Fena)

Najnovije objave