Utorak, 16 Aprila, 2024

Oštra reakcija majki Srebrenice na izjavu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešić

Najčitanije objave

Nakon izjave ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića da je “1. Mart povod za rat, a ne dan nezavisnosti”, stigla je reakcija iz udruženja Majke Srebrenice i Žepe.

Očito je da “naš” Ministar sigurnosti slijedi narativ Milorada Ćosića, ideologa srpske propagande, koji je bio uzrok srpskih genocida i etničkog čišćenja krajem 20. stoljeća, iznijevši neistinu.

Pa je tako kazao: “Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode, laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”, navodeći.

“Pravosnažne međunarodno utvrđene činjenice kažu da je 1991. godine u Beogradu izveden zločinački plan od strane Slobodana Miloševića i srbijanskih dužnosnika, u kojem su sudjelovali i Karadžić, Krajišnik i drugi, te je smišljen plan napada na republiku BiH. Stoga je 9. januar 1992. godine označio već prethodno pripremljeno zlo u Beogradu na ovim prostorima”, navodeći u reakciji na izjavu ministra Nešića.

Najnovije objave