Utorak, 25 Juna, 2024

Oluja pogodila Skandinaviju, u Danskoj poginula žena: “Vjetar ju je izbacio iz kuće

Najčitanije objave

Najmanje jedna osoba je poginula, ulice su poplavljene, a hiljade kućanstava ostale su bez struje prilikom prolaska oluje Malik Švedskom i Danskom, objavile su u nedjelju vlasti.

U središtu Danske 78-godišnja žena je poginula nakon što ju je oborio nalet vjetra kada je otvorila vrata, objavila je danska policija.

“Ženu je vjetar izbacio iz kuće, pala je i zadobila ozljede, kojima je podlegla”, navodi policija.

Švedska i danska meteorološka služba upozorile su na dizanje razine mora i procijenile da je vjetar tijekom noći imao jačinu uragana.

Most Oresund, dug 7.8 kilometara, koji povezuje Dansku i Švedsku, bio je zatvoren za promet od subote navečer do nedjelje ujutro.

Švedske vlasti zadužene za promet savjetovale su da se ne kreće na put tijekom vikenda zbog srušenih stabala i materijala koji nosi vjetar.

U Malmöu, na jugu Švedske, spasilačke službe savjetovale su građanima da izbjegavaju neboder Turning Torso jer je oštećen olujom i dijelovi konstrukcije mogli bi se srušiti.

Na jugu i u središnjoj Švedskoj deseci tisuća ljudi ostali su bez struje, objavili su opskrbljivači E.ON, Ellevio et Vattenfall, jvalja index.hr.

Najnovije objave