Utorak, 25 Juna, 2024

Obilježen Dan općine Hadžići i Dan nezavisnosti BiH

Najčitanije objave

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Hadžići koja je održana danas u Multimedijalnoj sali obilježen je Dan nezavisnosti BiH – 1. mart i Dan općine Hadžići – 6. mart.

Sada već davnog 6. marta 1996., nakon četiri godine izbjeglištva, Hadžićani su se vratili na svoja ognjišta. Dočekali su ih spaljeni i opljačkani domovi, porušene zgrade i industrijski objekti. Ipak, to je bio veliki dan za njih, jer su se vratili na svoje.

Na današnjoj svečanosti dodijeljena su općinska i sportska priznanja za 2020. Kolektivna ”Šestomartovska plaketa” dodijeljena je preduzeću Klejton d.o.o., a pojedinačne Đenani Alispahić i Halidu Jasiki.

Kolektivna ”Zahvalnica Općine Hadžići” dodijeljena je Osnovnom odboru “Merhamet” Hadžići, OD Alemax, Omladinskom fondu “Hidžra”, a pojedinačne Rešadu Korjeniću, Jazidu Bajriću i Amaru Rešidoviću. Posebno počasno priznanje ”Prijatelj Hadžića” dodijeljeno je Ambasadi Savezne Republike Njemačke.

Za najuspješnijeg sportistu općine Hadžići u 2021. proglašen je Kenan Merdanović. Najuspješnija sportistkinja je Alma Hrnjić, a najuspješniji trener Nihad Kazić. Najuspješnija ekipa općine Hadžići u 2021. bila je Košarkaški klub “Bošnjak” Hadžići, a najperspektivniji sportista i sportistkinja Aldin Duran i Sara Ibrica. Priznanje “Zaslužni sportski radnik” pripalo je Sabitu Sadikoviću Biti i Amelu Balti.

Prisutnima su se obratili načelnik Hamdo Ejubović i predsjedavajući Općinskog vijeća Almin Bašić.

Odata je počast herojima rata od 1992. do 1995., te je položeno cvijeće na šehidskim mezarjima na Igmanu, Mokrinama, Kahrimanima i centralnom spomen-obilježju ispred zgrade Općine, saopćeno je.

Najnovije objave