Utorak, 25 Juna, 2024

Nova knjiga Oprah Winfrey

Najčitanije objave

Oprah Winfrey i profesor s Harvarda Arthur C. Brooks nedavno su objavili svoju zajedničku knjigu pod nazivom “Build the Life You Want: The Art and Science of Getting Happier”” (u prevodu: “Izgradite život kakav želite: umijeće i znanost sreće”). Ova suradnja donosi nove uvide u znanost o sreći i istražuje četiri glavna elementa koji, prema autorima, doprinose sreći u životu: obitelj, prijateljstvo, posao i vjera. Odnos je ključan aspekt u svim tim elementima, a autorica ističe važnost pažljivog slušanja kao ključnog faktora za razvijanje boljih odnosa.

Oprah Winfrey, koja je poznata kao uspješna voditeljica, producentica i autorica, dijeli svoje iskustvo nakon 25 godina rada u popularnom talk showu “The Oprah Winfrey Show”. Naglašava važnost darivanja punog razumijevanja i pažnje sugovornicima te ističe kako je to jedan od najvećih darova koje možemo dati drugima.

U knjizi se također spominje studija iz 2021. godine koja ukazuje na to da ljudi koji više komuniciraju uživo bolje razumiju jedni druge i imaju zadovoljnije odnose. Autori preporučuju održavanje osobnih susreta kad god je to moguće, a kada nije, koristiti tehnologiju poput video poziva ili telefona za komunikaciju. Tekstualne poruke trebalo bi koristiti samo za neosobne ili hitne situacije.

Ova knjiga obećava praktične i poučne savjete o tome kako postati sretniji i unaprijediti kvalitetu života putem razvijanja boljih odnosa.

Najnovije objave