Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Njemačka policija uhapsila osumnjičene nakon ubistva dvoje mladih policajaca

Najčitanije objave

Policija je danas poslijepodne u saveznoj pokrajini Sarskoj na krajnjem zapadu Njemačke uhapsila 38-godišnjeg Johannesa Andreasa Schmitta kojeg se sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima prilikom rutinske saobračajne kontrole vatrenim oružjem ubio dvoje mladih policajaca, javlja DW.

– Uhapsili smo osobu za kojom smo tragali – saopćila je policija u Sarskoj. Prije toga je policija izdala potjernicu za 38-godišnjim Johannesom Andreasom Schmittom čiji su dokumenti pronađeni na mjestu ubistva.

Policija je uhapsila 38-godišnjeg muškaraca u Sulzbachu u zapadnoj saveznoj državi Sarskoj nakon opsežne potrage.

Još jedan muškarac, star 32 godine, kasnije je uhapšen na istom području. Hapšenja su se dogodila oko 37 kilometara od mjesta pucnjave.

Osumnjičeni će biti ispitani kako bi se “otkrilo da li ima i drugih počinilaca”, rekao je portparol policije.

Policija je dodala da je uhapsila još jednu osobu u Sarskoj, ne navodeći detalje.

Schmitta se sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima u susjednoj saveznoj pokrajini Porajnje-Falačka prilikom policijske kontrole vatrenim oružjem usmrtio 24-godišnju policajku koja je još uvijek prolazila obuku te njenog 29-godišnjeg kolegu.

On je, kako je saopćila policija, već poznat vlastima zbog bježanja s mjesta nesreća. Posjeduje dozvolu za nošenje oružja.

Za sada nije poznato je li u automobilu s osumnjičenim bilo još osoba. Ubijeni policajci su u prtljažniku automobila osumnjičenog pronašli mrtvu divlju životinju. Nakon toga je došlo do eskalacije situacije na licu mjesta.

Ubijeni policajac je prije nego što je smrtno pogođen ispalio nekoliko hitaca iz svog oružja. Oboje policajaca je nosilo uniforme i zaštitne prsluke.

Političari u obje savezne pokrajine su izrazili zaprepaštenje zbog ubistva dvoje mladih policajaca.

Najnovije objave