Utorak, 5 Marta, 2024

Netanyahu kritizirao Putina zbog ruskog glasanja u UN-u

Najčitanije objave

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izrazio je Putinu svoje nezadovoljstvo zbog ruske podrške prekidu vatre između Hamasa i Izraela u Pojasu Gaze. Netanyahu je istakao da Rusija podržava rezoluciju UN-a koju je SAD blokirala, a američki predstavnik je objasnio da se protivi trenutnom prekidu vatre zbog straha od budućeg sukoba s Hamasom. Netanyahu je naglasio da bi bilo koja zemlja reagirala slično na teroristički napad kao što je bio onaj 7. listopada. Također je izrazio neodobravanje ruske suradnje s Iranom te zahvalnost za pomoć oko oslobađanja taoca.

Američki je predstavnik pojasnio da SAD ne podržava trenutačni prekid vatre jer bi to “samo posadilo sjeme za budući rat jer Hamas nema želju za trajnim mirom”.

Netanyahu je naglasio da bi svaka druga zemlja koja bi pretrpjela teroristički napad jednak onom koji su pripadnici palestinske militantne skupine Hamasa izveli 7. oktobra na Izrael reagirala ”u najmanju ruku istom snagom” kojom je to učinio Izrael.

U razgovoru s Putinom, Netanyahu je izrazio i “čvrsto neodobravanje” ruske “opasne” suradnje s Iranom, dodaje se u priopćenju.

Izrazio je također zahvalnost za angažman Rusije koji je doveo do toga da Hamas oslobodi taoca s dvostrukim izraelskim i ruskim državljanstvom.

Najnovije objave