Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

NESLAVNO POČINJE LIGA PRVAKA: Izboden navijač Newcastla u Milanu

Najčitanije objave

Dok se Talijani na društvenim mrežama zabavljaju dijeleći snimke pijanih navijača Newcastlea koji klize trbuhom ulicama Milana, engleski mediji izvještavaju o hitnoj vijesti: “Svraka” navijač izboden u Milanu!

Eddie McKay, 58-godišnji navijač Newcastle Uniteda, bio je u pratnji svog sina i prijatelja kada ih je u ponedjeljak navečer napala skupina od sedam ili osam zamaskiranih napadača. McKay je zadobio ubodne rane na rukama i leđima dok je pokušavao pobjeći od napadača. Trenutno se nalazi u bolnici, a prema izvješćima liječnika, njegovo stanje je stabilno, izvještavaju Sportske novosti.

Engleski klub se također oglasio priopćenjem nakon napada na svog navijača: “Duboko smo zabrinuti zbog vijesti o ozbiljnim ozljedama našeg navijača u ponedjeljak navečer. Putem kontakata s lokalnim vlastima, nastojimo utvrditi okolnosti tog događaja. Naši su misli s unesrećenim navijačem i njegovom obitelji u ovim trenucima. Želimo mu brz i potpun oporavak.”

Obitelj ozlijeđenog navijača Newcastlea je na putu za Milano, a Rachel McKay, kći ozlijeđenog, izjavila je za Sky Sports News: “Tata je stabilan, ali u šoku. Jako je zabrinut zbog propuštene utakmice, ali želi da svi ostali navijači njegovog kluba budu sigurni i svjesni situacije. Pokušao je pobjeći od napadača, ali s obzirom na nedavne operacije koljena, pao je i napadači su ga ranili dok je ležao na tlu. Moj brat je bio s njim, također je u šoku, i nitko od nas nije spavao prošle noći.”

Talijanska policija za sada nije izdala nikakvo konkretno priopćenje u vezi s ovim incidentom. Izražavaju samo sumnju – je li napad motiviran nogometnim rivalstvom ili nekim drugim razlogom.

Unatoč tome što je engleski klub dobio samo četiri tisuće ulaznica za svoje navijače (što iznosi 5% kapaciteta stadiona), prema izvješćima medija, u Milano je stiglo znatno više navijača.

Najnovije objave