Utorak, 16 Jula, 2024

Nastupi bh. reprezentativaca u brzom klizanju

Najčitanije objave

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić, nakon uspješne prošlogodišnje polusezone u kojoj je, između ostalog, nastupio na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, otputovao je na pripreme u Belgiju gdje će se sa belgijskim i hrvatskim timom pripremati za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u martu u Montrealu.

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Ermin Raščić nastupit će na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će biti održano također u martu u Gdanjsku.

Bh. reprezentativac već je obavio dio priprema u januaru ove godine u Zagrebu, a Savez planira da Raščiću prije početka Svjetskog prvenstva omogući bar još par dana priprema i u Gdanjsku.

Iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine navode da su prinuđeni svoje reprezentativce slati na pripreme van BiH, jer u Sarajevu nema ni minimum uslova za treniranje u umjetničkom i brzom klizanju.

– U pitanje je došlo i održavanje državnih prvenstvava, pa smo prinuđeni da ove godine molimo naše prijatelje iz klizačke zajednice susjednih zemalja da ih tamo održimo. I pored problema sa kojima se naši takmičari svakodnevno susreću, Savez klizačkih sportova BiH svake godine, u granicama svojih mogućnosti, nastoji omogućiti reprezentativcima u umjetničkom i brzom klizanju solidne pripreme i nastupe na najvišem nivou, kako bi naši predstavnici bili ravnopravni sa najboljim sportistima svijeta i dostojanstveno predstavljali BiH – saopćeno je iz te organizacije.

Najnovije objave