Subota, 2 Marta, 2024

Na Kosovu ubijen Vulinov tjelohranitelj

Najčitanije objave

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla oglasio se s navodom da je država Srbija upotpunosti bila uključena u napad na Kosovu.

-Danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih, koji bio i učesnik tog čina, Bojan Mijailović, bio tjelohranitelj šefa srpske BIA Aleksandra Vulina tokom njegove posjete Republici Kosovo 2013. godine, naveo je ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla.

-Država Srbija je u potpunosti uključena u ovaj teroristički napad sa ciljem destabilizacije Republike Kosovo. Iz tog razloga, već postoji formalna i strukturalna veza umiješanosti Aleksandra Vučića u napad na Banjsku i Zvečan 24. septembra. Milan Radojčić, kao potpredsjednik Srpske liste i tjelohranitelj Aleksandra Vulina, šefa BIA. Oba su također sankcionirana na američkoj crnoj listi. Obojica su među najbližim ljudima predsjedniku Srbije., navodi ministar Xhelal Sveçla.

-Ove činjenice su još jedan dokaz da se namjere Srbije prema Republici Kosovo uopće nisu promijenile od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, a sada predsjednika sadašnjeg režima u Srbiji. I najveći optimisti koji su do sada sami sebe lagali o promjenama u ovoj zemlji, vjerujem, ovih dana su se uvjerili u suprotno. Želim još jednom da izrazim svoju zahvalnost sjedištu Kosovske policije tog dana i na njihovom neviđenom profesionalizmu, akciji u kojoj nije povrijeđen nijedan civil, zaključio je Xhelal Sveçla.

Najnovije objave