Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Trgovački lanci u Sloveniji masovno snižavaju cijene, neke čak za 50 posto

Najčitanije objave

Nakon poskupljenja koja su obilježila prvu polovicu ove godine, u slovenskim trgovinama primjećuje se trend snižavanja cijena pojedinih osnovnih namirnica. Prema izvještaju slovenskog Žurnala, cijene nekih proizvoda pale su čak više od 50 posto.

Većina od šest velikih trgovaca koji posluju u susjednoj državi nije željela govoriti o konkretnim brojkama, ali su objasnili koje artikle snižavaju.

Iz Hofera kažu kako su snizili cijene za nekoliko stotina proizvoda. “Među njima su i prehrambeni i neprehrambeni proizvodi (uglavnom proizvodi za kućanstvo), a među prehrambenim proizvodima cijene su danas niže nego na početku godine, posebno za mliječne proizvode, ostale rashlađene proizvode, svježe meso i ribu te proizvode koji ne trebaju hlađenje (ulje, riža, tjestenina)”, objasnili su iz Hofera za Zurnal.si.

Za više stotina proizvoda snižena je cijena i u slovenskim poslovnicama Spara, prenosi N1. “Ukupno smo snizili cijene više od 1.400 artikala. Prosječno su cijene ovih proizvoda snižene za 11 posto, a neka su sniženja bila i više od 40 posto pa čak i 50 posto (primjerice, svinjski odresci, suncokretovo ulje). Tako smo u posljednjih šest mjeseci snizili cijene pojedinih proizvoda u segmentima mesa, ribe, smrznutih proizvoda, mliječnih proizvoda, ulja, tjestenine, brašna, voća i povrća”, odgovorili su iz Spara.

Iz Lidla nisu željeli komentirati konkretna sniženja cijena. “Osiguravanje jednostavnosti i najboljeg omjera cijene i kvalitete, odnosno svježine, temelj je naše ponude. Konkurentnost je prvenstveno rezultat činjenice da stalnim promotivnim ponudama u najvećoj mogućoj mjeri osiguravamo kupcima da kod nas dobivaju sve što im je potrebno. Svaki tjedan akcijskim ponudama brinemo da naši proizvodi budu još dostupniji kupcima i da ne opterećujemo tjedne kupovine poskupljenjima”, naveli su. Dodaju i da su cijene na tržištu dinamične već neko vrijeme te da se Lidl u Sloveniji stalno prilagođava. Iz Lidla poručuju i kako uvijek nude najbolju moguću cijenu svojim kupcima, a to potvrđuju činjenicom da je “košarica” u Sloveniji i dalje najjeftinija upravo u ovom trgovačkom lancu.

I slovenski Mercator snižava cijene. “U posljednje vrijeme počele su padati otkupne cijene, što je vidljivo kod mlijeka i mliječnih proizvoda, ulja, brašna, svježeg mesa. Osim toga, nizom aktivnosti, poput trajno sniženih cijena, popusta za umirovljenike i popusta vikendom, Mercator omogućuje još povoljniju kupovinu”, poručuju iz Mercatora.

Najnovije objave