Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Na bihaćkoj “Novogodišnjoj petici” trčalo više od 150 učesnika

Najčitanije objave

Pobjednici prve gradske atletske utrke “Novogodišnja petica” u Bihaću su Miloš Klindo i Emina Ćehajić Gradinović. Na petokilometarskoj utrci bihaćkim gradskim ulicama nastupilo je više od 150 atletičara, rekreativaca i građana iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Njemačke.

– Odlično organizirana utrka, sa vrlo respektabilnom konkurencijom. Uspio sam zadržati tempo i pratiti vodeće, te odličnim finišom ostvariti pobjedu. Zaista sam sretan i ponosan zbog ove pobjede na bihaćkoj petici – kazao je pobjednik Klindo iz Gradiške.

Organizacija novogodišnje atletske utrke u gradu na Uni povjerena je Sportskom društvu “Ultra”, dok su pokrovitelji bili Grad Bihać i Gradski sportski savez.

– Izuzetno smo zadovoljni, jer je sve bilo onako kako smo i zamislili. Mislim da je za bosanskohercegovačke prilike veliki uspjeh organizirati gradsku atletsku utrku sa oko 150 finišera. Trudit ćemo se da ovo postane tradicionalna sportska novogodišnja priča, koja će biti prepoznatljiva u našoj zemlji i regionu – riječi su predsjednika Sportskog društva “Ultra” iz Bihaća Rasima Junuzovića.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Haasin Karajić, dok je trećeplasirani bio Jasmin Ališić. Pobjednicu “Bihaćke novogodišnje petice” slijedile su Tena Sakar Vukić i Tihana Ibrahimpašić.

(Fena)

Najnovije objave