Utorak, 16 Aprila, 2024

Muzaferija osvojila deveto mjesto u norveškom Kvitfjellu

Najčitanije objave

Na današnjem superveleslalomu u Kvitfjellu u Norveškoj, naša vrhunska skijašica Elvedina Muzaferija se natjecala. Muzaferija je nosila startni broj 25 i postigla je deveto mjesto.

Ukupno vrijeme koje je postigla iznosilo je 1:34.61, što je za 1.09 sekundi sporije od prvoplasirane Lare Gut-Behrami iz Švicarske.

Ispred Muzaferije su se plasirale Cornelia Huetter i Mirjam Puchner iz Austrije, Kira Weidle iz Njemačke, te Ester Ledecka iz Češke Republike. Federica Brignone je zauzela šesto mjesto, Lauren Macuga sedmo, a Ilka Štuhec osmo, dok je Muzaferija zauzela deveto mjesto.

Iako je postojala mogućnost da se još nekoliko skijašica spusti do cilja i da se pozicije promijene, to se nije dogodilo, pa je Muzaferija zadržala deveto mjesto.

Ovim rezultatom, Muzaferija je osvojila dodatnih 29 bodova u superveleslalomu, te s ukupno 62 boda u ovoj disciplini, napredovala je za pet pozicija u ukupnom poretku, sada zauzimajući 24. mjesto. To joj osigurava nastup u finalu sezone u Saalbachu od 21. do 23. marta.

Najnovije objave