Utorak, 16 Aprila, 2024

BEGLERBEG IZ LAKTAŠA: Dodik sa djecom satima strpljivo čekao Erodogana

Najčitanije objave

Milorad Dodik satima je čekao da ga primi predsjednik Turske Redžep Taib Erdogan na Diplomatskom forumu u Turskoj.

Sa predsjednikom Turske razgovarao sam o našim odnosima. Turska ostaje posvećena onome što je BiH i to nama nije iznenađenje, ali je važno reći da predsjednik ima uravnotežen pristup koji kaže da treba da se sklone stranci i da se napravi unutrašnji dogovor”, rekao je Dodik novinarima u Antaliji.

“Milorad Dodik i njegova politika su sve više izolirani. On je pod sankcijama više od pola zapadne civilizacije”, izjavio je na tu objavu član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović.

Nije trebalo dugo čekati na Dodikov odgovor.

“Bećirović u sebi nosi samo mržnju, a sa mržnjom uvijek ide laž. To dvoje uvijek ide zajedno”, rekao je predsjednik RS Milorad Dodik. “Ovdje u Turskoj i ne znaju ko je Bećirović dok ga ne predstave. Gledam ga kako se podmeće dok prilazi Erdogan, samo da bi se s njim sreo. On će zajedno sa ostalim članovima Predsjedništva da ima sastanak sa Erdoganom, dok sam se ja sam već susreo s njim”, rekao je ponosno Dodik.

Na internetu se pojavila i snimka na kojoj se vidi susret Dodika s Erdoganom negdje na aerodromu. Dodik se prvo rukovao s Erdoganom, a onda čekao dok turski predsjednik završi s djecom koja su ga dočekala s cvijećem. Erdogan se tom prilikom uhvatio i za džep te počastio djecu koja su ga čekala.

Najnovije objave