Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Muškarac i žena u Grčkoj uhapšeni zbog ubistva njenog sedmogodišnjeg sina

Najčitanije objave

Žena i njen partner uhapšeni su u Grčkoj zbog ubistva njenog sedmogodišnjeg sina gušenjem prije pet godina, a istražni sudija optužio ih je u utorak za ubistvo iz nehata, javila je grčka državna televizija ERT.

Ubistvo dječaka, identifikovanog samo kao Andreas, za koga policija tvrdi da je bio zlostavljan i ugušen kada mu je izolir traka postavljena preko usta, jedan je od najšokantnijih slučajeva zlostavljanja djece u Grčkoj u posljednjim godinama.

U policijskom saopćenju navodi se da je dječak ubijen u 2017., ali je taj slučaj izašao na svjetlo dana tek u subotu kada su istražitelji, djelujući po dojavi primljenoj u novembru, pronašli kutiju za alat koja je sadržavala dvije vreće ljudskih kostiju u stanu koji su dijelili dječakova 29-godišnja majka i njen 33-godišnji partner, koji nije otac djeteta.

Par je uhapšen tokom vikenda i pojavio se u utorak pred istražnim sudijom, koji ih je zvanično optužio za ubistvo iz nehata i naredio im ostanak u pritvoru dok čekaju na suđenje, javio je ERT. Imena para nisu objavljena.

U policijskom saopćenju se navodi da je partner žene maltretirao djete u njenom prisustvu, ali da ona nije učinila ništa da ga zaustavi.

Pred sudnicom je advokat muškarca, Alexis Filios, izjavio novinarima da je njegov klijent imao “određeni način kažnjavanja”, ali da je negirao fizičko zlostavljanje. Kazao je da je čovjek poručio sudu da majka nije učestvovala u činu protiv dječaka.

U policijskom saopćenju se navodi da je dječakovo tijelo bilo zacementirano u zid tavana druge stambene zgrade u kojoj je par živio u vrijeme ubistva.

Policija je saopćila da je, kada se par preselio u svoj sadašnji stan, čovjek stavio kosti u kutiju s alatom koju je kasnije krio u drvenoj sofi na njihovom balkonu, prenosi Reuters.

Najnovije objave