Utorak, 16 Jula, 2024

Monstruma Fritzla puštaju na slobodu?

Najčitanije objave

JOSEF Fritzl, zloglasni austrijski silovatelj koji je začeo sedmero djece s vlastitom kćeri, koju je 24 godine držao u podrumskoj tamnici, zatražio je prijevremeno puštanje na slobodu.

Fritzl je kći Elisabeth silovao preko tri tisuće puta i napravio joj ukupno sedmoro djece, od kojih je jedno umrlo, a troje bilo zarobljeno s njom sve do 2008., kad je kći Kerstin završila u bolnici u komi. Elisabeth je tada konačno uspjela prijaviti svog oca i otkriti ovu jezivu priču svijetu.

Promijenio ime, traži da ga puste na slobodu
Prema austrijskom zakonu, osuđenici na doživotni zatvor mogu nakon 15 godina zatražiti puštanje na uvjetnu slobodu, što je Fritzl i napravio.

To znači da Fritzl, koji je promijenio ime u Josef Mayrhoff, može biti pušten 2024. godine, pod uvjetom da dobije odobrenje za prijavu.

Austrijski list Kronen piše da pravni stručnjaci smatraju da Fritzl više ne predstavlja opasnost za druge ljude. Krajem rujna je stoga prebačen u redovni zatvor.

Trenutno prolazi kroz niz testova
Prema novinama, regionalni sud naredio je psihijatrijsko izvješće, a Fritzl je sada podvrgnut nizu testova. Ako ih prođe, teoretski može biti pušten 2024.

“Rezultate očekujemo krajem siječnja”, rekao je za Kurier potpredsjednik suda Ferdinand Schuster.

Austrijsko tužiteljstvo se protivi njegovom puštanju na slobodu, a Kronen Zeitung piše da je malo vjerojatno da će to ikada dogoditi.

Najnovije objave