Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Đilas: Nisam previše omiljen u dijelu međunarodne zajednice

Najčitanije objave

Predsjednik Stranke slobode i pravde Srbije (SSP) Dragan Đilas ocijenio je da “nije previše omiljen” u dijelu međunarodne zajednice koji, po njegovim riječima, devet godina ćuti na uspostavljanje neofašizma u Srbiji.

Đilas je u prazničnom izdanju lista Danas upitao zašto devet godina nema reakcije Evrope na “uništavanje svakog ko u Srbiji drugačije misli”.

“Pitam zašto nema reakcije na milijarde eura koje su kroz koruptivne poslove ukradene od srpskog naroda, zašto ćute na činjenicu da su u neke od tih koruptivnih projekata umiješane države poput Francuske, zašto ćute na dovođenje Srbije u finansijsku zavisnost od Kine”, upitao je lider SSP.

Đilas je dodao da i pored nedavne rezolucije Evropskog parlamenta (EP) kojom je osuđeno nasilje nad učesnicima ekoloških protesta u Srbiji i tretman vijetnamskih radnika angažovanih na izgradnji fabrike kineske kompanije Linglong kod Zrenjanina, ne vidi da se “nešto mijenja” u odnosu evropskih zvaničnika prema aktuelnoj vlasti u Srbiji.

“Evropa ćuti na stravične napade na Mariniku Tepić i Gorana Markovića, ćuti na medijske harange staljinističkih razmjera, ćuti na oslobađanje (Darka) Šarića, na poništavanje presude (Dragoljubu) Simonoviću. I mnogo im smeta kada ja sve ovo kažem”, naveo je Đilas.

Najnovije objave