Utorak, 16 Aprila, 2024

Mbappé prešao u Real, potpisao na pet sezona

Najčitanije objave

Čini se da je najdulja transfer saga u zadnjih nekoliko godina konačno završena. Španjolska Marca tvrdi kako je Kylian Mbappé prije dva tjedna potpisao ugovor s kraljevskim klubom te će od 1. srpnja preseliti u Madrid. Posljednjih dana PSG se trudio s raznim ponudama, ne bi li zadržao svog najboljeg i već sada najplaćenijeg igrača, no čini se da u tome nisu uspjeli.

Kada se prošlog utorka Francuz sastao s predsjednikom PSG-a kako bi ga obavijestio da će 30. juna napustiti klub, zamolio ga je da mu ne daje ponudu za novi ugovor. Razlog tomu je, već potpisan ugovor koji ga za Real Madrid veže na pet sezona, kako se u Parizu dugo sumnjalo. Španjolci pišu kako je taj razgovor protekao u atmosferi srdačnosti jer otkako je u junu prošle godine dao službenu izjavu da neće iskoristiti neobaveznu treću sezonu u svom ugovoru, Nasser Al Khelaifi je bio svjestan da su njegove mogućnosti da ga ponovno uvjeri u ostanak znatno smanjene.

Zanimljivo je da Mbappéova plaća neće pretjerano odskakat od standarda Madriđana.

“Nakon prilagodbe nekih uvjeta, francuski će napadač stići kao najplaćeniji u momčadi prema neslužbenom statusu najboljeg igrača na svijetu, ali s plaćom približnom igračima koji zarađuju najviše u momčadi, a to su Kroos, Modrić i Alaba. Izvori bliski pregovorima stavljaju ga na rastuću ljestvicu koja pokriva raspon između 15 i 20 miliona eura godišnje plus bonusi za ostvarene ciljeve tijekom pet godina koliko će ugovor trajati.”, piše španjolski list.

Mbappéa i Real još 2022. su dogovorili bonus za transfer od 130 miliona eura, koji je također malo smanjen. Dakle, po svemu sudeći, nakon što se procijeni iznos bonusa za transfer, naknada ne bi dosegla niti 50 miliona eura neto. Brojka je to koja predstavlja polovicu onoga što je primio u PSG-u ove sezone: dodatna plaća iznosila je 72 miliona, bonus za obnovu 60 miliona i bonus za vjernost 80 miliona, što je ukupno 212 miliona eura.

Najnovije objave