Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Macronova supruga puni 70 godina. Kako izbjeći naslovnice?

Najčitanije objave

Danas je 70. rođendan sprve dame Francuske Brigitte Macron, iako se ne očekuje da će ona javno govoriti o tome.

U intervjuu za ženski lifestyle magazin S u siječnju, Brigitte je rekla: “Čekajte 13. april 2023. kad ću imati 70. Čut ćete za to, sigurna sam. Tog dana neću ništa čitati”, s blagom strepnjom zbog mogućih novinskih članaka.

Brigitte, majka troje djece iz prethodnog braka, desetljećima je podsjećana na 25-godišnju razliku u godinama između nje i njenog supruga, kojeg je upoznala dok je on bio učenik, a ona učiteljica u privatnoj školi na sjeveroistoku Francuske.

Njihov brak bio je prava senzacija kada se Emmanuel Macron pojavio u javnosti, prvo kao ministar, a zatim kao predsjednički kandidat 2016. godine, a mnogi su se zapitali može li tako neobičan par biti primjer, navodi AFP.

“Ja nikada nisam promovirala nas kao par, mi postojimo ali ne možete to objasniti”, dodala je Brigitte u intervjuu za S.

Kada je AFP kontaktirao njen ured, odbili su otkriti što Brigitte planira za svoj značajan rođendan.

Nakon dvodnevne državne posjete Nizozemskoj sa suprugom, na kojoj je prisustvovala događaju koji je organizirao holandski kralj i posjetila kuću Anne Frank s kraljicom, Prva dama se vratila kući u srijedu navečer.

Brigitte je uvijek nevoljko prihvaćala ulogu supruge političara, a navodno je čak odvraćala svog supruga od ulaska u političke vode na prvom mjestu i nije bila pretjerano zainteresirana za njegovu kandidaturu za drugi mandat u aprilu prošle godine.

Tokom žutih prsluka demonstracija protiv Macrona 2018. godine, koje su simbol francuskih vozača, ljubiteljica književnosti i pozorišta bila je meta i pretrpjela je uvredljive komentare od strane bivšeg brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara i njegovog kabineta.

Kada ne predstavlja Francusku u inozemstvu, Brigitte se bavi dobrotvornim radom kod kuće, uz podršku malog tima koji djeluje iz vlastitog prostora u predsjedničkoj palači.

Najnovije objave