Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

KS – Počinje izdavanje naljepnica ‘Covid Safe Zone’

Najčitanije objave

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo u saradnji sa Turističkom zajednicom KS počinje izdavanje naljepnica ‘Covid Safe Zone’, svim zatvorenim objektima na području Kantona Sarajevo koji dobrovoljno odluče u svojim objektima uvesti VPT pravilo.

Radi se o hotelima, hostelima i svim ostalim smještajnim kapacitetima, restoranima, kinima, pozorištima, fitness centrima, spa centrima, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Objekti je potrebno da podnesu zahtjev na protokol Ministarstva zdravstva KS, a nakon toga Turistička zajednica KS podnosiocu zahtjeva će izdat naljepnicu “Covid Safe Zone”, koju će istaknuti na svom objektu.

Naljepnica “Covid Safe Zone” Ministarstva zdravstva KS podrazumijeva objekt koji je takozvano područje kontroliranog rizika od zaraze “Covid-19”. To podrazumijeva da se u navedenom objektu poštuju higijensko-epidemiološke mjere na snazi, ali i VPT pravilo.

“Covid Safe Zone” predstavljaju jednostavne, ostvarive, zdravorazumske, privremene mjere koje može primijeniti bilo koje preduzeće uz minimalne smetnje, a koje donosi veliku korist i za poslovanje, ali i očuvanje zdravlja.

(Fena)

Najnovije objave