Petak, 24 Maja, 2024

Kritičari popljuvali novi film Scarlett Johansson i Toma Hanksa

Najčitanije objave

Novi film “Asteroid City”, u kojima glume holivudske zvijezde Scarlett Johansson i Toma Hanksa, privukao je pažnju javnosti svojim stiliziranim pristupom. Međutim, kritičari mu nisu baš naklonjeni ističući nedostatak dubine u samoj priči.

“Asteroid City” smješteno je u futuristički svijet i prati avanturu glavnog lika, koji se bori za opstanak u postapokaliptičnom okruženju. Film se ističe vizualnom estetikom, s impresivnim specijalnim efektima i dojmljivim setovima, što je privuklo pažnju publike.

Međutim, mnogi kritičari tvrde da je “Asteroid City” površan i nije uspio isporučiti dublje poruke ili razviti značajnije teme. Iako su glumačke izvedbe Scarlett Johansson i Toma Hanksa pohvaljene, nedostatak jasne i uvjerljive priče smanjuje ukupni dojam filma.

Jedan od kritičara opisuje film kao “stilski impresivan, ali bez suštine”, naglašavajući da je nedostatak emocionalne povezanosti s likovima i nedorečene teme umanjilo njegovu snagu.

Uprkos mješovitim reakcijama, “Asteroid City” privlači publiku koja cijeni vizualne efekte i akcijske scene. Film je privukao pažnju kao jedno od najiščekivanijih ostvarenja ove godine, ali ostaje da se vidi kako će publika općenito prihvatiti ovo stilski impresivno, ali manje suštinski snažno filmsko djelo.

U konačnici, “Asteroid City” pruža uzbudljiv vizualni doživljaj uz impresivne izvedbe glumaca, ali ne uspijeva ispuniti očekivanja u smislu značaja priče. Publika se sada može odlučiti samostalno i otkriti je li ova filmski uradak značajan i vrijedan gledanja.

Najnovije objave