Utorak, 16 Jula, 2024

Komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” od sutra dostupna online u BiH i regiji

Najčitanije objave

Komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” bit će dostupna online od utorka – 1. februara gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, putem OnDemand platforme Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Film je dostupan online na linku: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/film/deset-u-pola-not-so-friendly-neighborhood-affair/

Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kad jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe.

U glavnim ulogama su Branko Đurić i Izudin Bajrović.

– “Deset u pola” nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT). Partneri filma su BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo – saopćio je Pres Kino Meeting Point.

(Fena)

Najnovije objave