Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Kolašinac napušta Arsenal

Najčitanije objave

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac će najvjerovatnije napustiti Arsenal u zimskom prelaznom roku. Kolašinac je već neko vrijeme van terena zbog povrede koju je dobio na reprezentativnom okupljanju što mu je još više otežalo situaciju u londonskom klubu.

Bh. fudbaler nije u planovima Mikela Artete za ovu sezonu iako je na početku odigrao nekoliko mečeva. Ipak, kako stvari stoje Kolašinac će već ovog mjeseca napustiti Topnike.

Kolašinac ima ugovor s Arsenalom do kraja ove sezone, ali londonski klub želi da bh. fudbaler već u januaru napusti Emirates.

Engleski mediji objavili su jutros da je trenutno najveći interes za Kolašinca pokazao Marseille. Francuski klub želi da dovede bh. reprezentativca i navodno su već počeli pregovore s Arsenalom.

No, čini se da Marseille nije jedini klub koji želi Kolašinca. Navodno, interes je pokazao i Napoli, ali italijanski klub još uvijek nije zvanično kontaktirao čelnike londonskog kluba.

Čini se da je Kolašinac već spakovao kofere i svjestan je da je najbolje da napusti Arsenal ukoliko želi da igra, a bit će zanimljivo vidjeti gdje će na kraju završiti naš reprezentativac.

Kolašinac je prije povrede odigrao pet mečeva za Arsenal u dosadašnjem dijelu sezone. U londonski klub je stigao iz Schalkea na ljeto 2017. godine kao slobodan fudbaler, piše sportsport.ba.

Najnovije objave