Utorak, 25 Juna, 2024

Izložbom ‘Automobili’ nastavljeno obilježavanje Dana Grada Ljubuškog

Najčitanije objave

U okviru Dana Grada Ljubuškog kolekcionar Viktor Grbavac u nedjelju navečer u zgradi Gradske uprave upriličio je izložbu stotinu malih automobila izrađenih u mjerilu 1:18 iz svoje rijetke i vrijedne zbirke.

Predstavljeni su primjerci najpopularnijih automobila od 1930. godine do danas, različitih godišta i modela, a među njima se našao i poneki tenk, priopćeno je iz Grada.

Izložba je bila podijeljena u tri dijela, a osim malih automobila Grbavac je izložio i veliki broj razglednica s motivima raznih automobila iz različitih gradova te registracijske pločice.

– Koliko god bježali od teme automobila, budući da je neki smatraju dječjom, ona se opet nametala da je ovdje postavimo, da pokažemo ono što svi pomalo volimo još od mladosti. Svi modeli su kupovani, skupljani, mijenjani na osnovu želje i volje da se prikupi nešto što se u stvarnosti teško može prikupiti – kazao je kolekcionar Grbavac.

Izložbu je svečano otvorio Jure Zelić, zaljubljenik u oldtimere, kolekcionar starih motornih vozila koji je skupa s kolegama iz Oldtimer kluba “Ero” ispred zgrade Gradske uprave izložio deset atraktivnih limenih ljubimaca.

Nazočne je podsjetio na ulogu Ljubuškog u svijetu automobila 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća i kupovnim navikama građana.

– Imamo puno razloga da se podsjetimo na vremena početka upotrebe automobila na našim prostorima. 70-ih godina Ljubuški je bio sjedište generalnog distributera i servisera Scanije i ovdje su dolazili iz svih krajeva Jugoslavije na popravke automobila – rekao je Zelić osvrnuvši se na tradiciju žitelja ljubuškog sela Vojnići kojima je već pola stoljeća Mercedes prvi izbor prilikom kupovine automobila, o čemu je svojevremeno prikazana reportaža na HRT-u u emisiji “Živa istina”.

Iz Grada su naveli kako je izložba pobudila veliko zanimanje Ljubušaka koje je podsjetila na prošla vremena.

Najnovije objave