Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Izložba Posavskog umjetničkog likovnog simpozija u srijedu u Mostaru

Najčitanije objave

Izložba umjetničkih djela nastalih u okviru “Posavskog umjetničkog likovnog simpozija PULS Garevac” bit će otvorena u četvrtak, 17. veljače, u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru s početkom u 19 sati.

Mostarska publika imat će prigodu pogledati odabrane radove nastale u protekle četiri godine, priopćili su organizatori.

U galeriji Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru bit će izložena 42 djela od ukupno 108 umjetničkih djela koja su nastala u sklopu projekta.

Na izložbi će biti izložena djela Mate Andrića, Ante Kajinića, Josipa Mijića, Dalibora Nikolića, Vilima Parića, Ivana Peraka, Miroslava Šetke, Marka Šošića, Ane Filipović, Dejana Durakovića, Željka Korena, Zvonimira Peraka, Rie Trdin, Tomislava Zovke, Marka Živkovića, Borisa Ladana, Kristine Ćavar, Vladimira Rismonda i Zorana Filipovića.

– Nemoguće je vidjeti neku običnu stvar pa pomisliti da je beznačajna. Valjda je zato neki umjetnik, sudionik ovogodišnjeg PULS-a, u neobaveznom razgovoru priznao da u Garevcu sasvim drugačije vidi vlastiti rad. Ne samo to, već sebe, pa zapravo i sve drugo – kazao je povjesničar umjetnosti Vladimir Rismondo.

Izložba se organizira uz suradnju s Galerijom kraljice Katarine Kosača i zakladom “Otvorena kuća”, dok se projekt PULS provodi pod pokroviteljstvom Središnje uprave HKD Napredak, stoji u priopćenju.

Najnovije objave