Petak, 14 Juna, 2024

Iz tiska izašla zbirka poezije “Vapaj Bogu”

Najčitanije objave

Iz tiska je izašla zbirka poezije “Vapaj Bogu” autora Ivice Vizentanera. Zbirka nudi sve ono što religiozna poezija ustvari ima: tematiku prolaznosti života iz perspektive današnjega kršćanina, kristocentričnost tj. usmjerenost prema Kristu i metafizičke dileme naonkraj bića kao što su uskrsnuće, patnja i navezanost prema duhovnom temelju našega bića tj. Bogu.

Knjiga je izašla u nakladi HKD “Napredak” Ljubuški.

Njezin urednik je prof. Tomislav Primorac, lektorica prof. Dragana Rupčić, dok je pak ilustracijama pjesme popratila prof. Slađana Milićević.

Svoj osvrt na zbirku poezije dali su fra Ante Marić i prof. Ivan Vrljić.

“Pjesnik je ovom zbirkom poezije pobrao predivno cvijeće s livade svoje duše. Skupio ga u divnu kiticu, mirisna i rosna, svježa, svima nam ga pruža. Mirisat ćemo ga, dugo u njem uživati, i oćutjeti da nas je ovim svojim vapajima Bogu obogatio.”, napisao je, uz ostalo, u svojoj recenziji fra Ante Marić.

Književnik prof. Ivan Vrljić istaknuo je kako Ivica Vizentaner spada u red hercegovačkih pjesnika duhovne poezije za kojega ćemo u dogledno vrijeme zasigurno čuti iz jednostavnoga razloga što njegova poezija nudi intimnost ogoljene ljudske stvarnosti koja hoće, može i mora promijeniti svijet nabolje.

“Njegova poezija ne nudi čarobni štapić za to i ne idealizira svekoliku stvarnost poput kojekakvoga vjerskogfanatizma koji brzopleto nudi jeftino i brzo obraćenje bez promjene unutarnjegaJa. Bez obzira na naše stajalište, obraćenje je stalan i sveobuhvatan proces koji počinje od rođenja – od kolijevke pa do groba. Misionar Ante Gabrić znao je u nevoljama života izreći znakovitu rečenicu: Bog ima za tebe svjetlo za svaku sjenu, plan za svako srce, melem za svaku bolest. Tako je i ova knjiga kudikamo melem za dušu, poetsku, nesputanu i vječnu”, ocijenio je književnik prof. Ivan Vrljić.

Promocija zbirke poezije “Vapaj Bogu” upriličit će se u utorak, 29. ožujka s početkom u 19 sati, u Kulturnom centru u Ljubuškom, priopćili su organizatori.

Najnovije objave