Utorak, 25 Juna, 2024

Huawei osigurao podršku korisnicima nakon prekida saradnje s Google

Najčitanije objave

Nakon odluke Alphabet Inc's Google, matične kompanije Google, o prekidu saradnje s Huawei, kineska tehnološka kompanija se oglasila kako bi umirila korisnike. Huawei je najavio da će pružiti sigurnosna ažuriranja za sve postojeće korisnike, kao i za one koji će kupiti uređaje koji su trenutno dostupni širom svijeta.

U saopćenju se ističe da je Huawei značajno doprinio razvoju i rastu Android sistema širom svijeta, te da su blisko sarađivali s platformom otvorenog izvora kako bi kreirali korisnički i industrijski prihvatljiv sistem. Huawei će nastaviti pružati ažuriranja i nastaviti izgradnju sigurnog i održivog softverskog sistema kako bi osigurali najbolje iskustvo korisnicima.

Važno je napomenuti da prekid saradnje ne uključuje potpuno prekidanje poslovanja između dviju kompanija, jer će Huawei i dalje imati pristup Android verzijama softvera koje su dostupne putem otvorene licence. Google je također potvrdio da će Google Play ostati dostupan korisnicima Huawei uređaja, dok Android poručuje da će Google Play i Google Play Protect nastaviti normalno funkcionirati na postojećim Huawei uređajima.

Obe kompanije su izrazile svoju posvećenost praćenju situacije i pružanju daljnje podrške korisnicima. Uz poštivanje svih zahtjeva američke vlade, Huawei korisnici mogu očekivati nastavak funkcionalnosti i pristupa Google Play i Google Play Protect uslugama na svojim uređajima.

Najnovije objave