Petak, 14 Juna, 2024

HOROR U ITALIJI Na brodu sa 450 kg kokaina pronađen Srbin PREREZANOG GRKLJANA

Najčitanije objave

U Đenovi je zaplijenjeno preko 400 kilograma kokaina, koji je bio sakriven u kontejneru u kom je bila kafa iz Brazila, a pored droge na brodu MSC Adelaide pronađen je i zaklan moreplovac (50), državljanin Srbije, prenosi Genova 24.it, prenosi Blic.

Prema navodima italijanskih medija, na brodu je pronađeno tačno 445 kilograma kokaina.

– Teretnjak MSC Adelaide je u nedjelju uplovio u luku u Đenovi. Detaljnim pregledom utvrđeno je da se droga nalazi u jednom kontejneru gdje je kafa, bilo je skoro 450 kilograma droge, koja je bila obložena u nekim kesama – prenose tamošnji mediji i dodaju:

– Istražitelji su uhapsili dvojicu muškaraca, koje su zatekli na brodu. Riječ je o Kulmvu Kamalu i Fabiju Papeu. Tada je jedan od njih uhvaćen kako uzima torbe iz kontejnera koji je bio postavljen u prostor za video-nadzor. Vrijednost zaplijenjene droge na tržištu bi bila 30 miliona eura.

Talijanski mediji pišu da je nakon kontrole broda pronađeno i tijelo Srbina.

– Srpski moreplovac je bio zaklan, prerezano mu je grlo. Naložena je obdukcija, poslije koje će se znati kako je zaklan – piše Genova 24.it.

Talijanski mediji navode da se smrt Srbina ispituje, a ne isključuje se ni mogućnost da je izvršio samoubojstvo. Međutim, sumnjivo je to što oružje nije nađeno pored tijela.

– Oružje, nož ili možda rezač kojim je moreplovcu prerezao grkljan nije pronađeno, a njegove kolege s broda rekle su policiji da se on najvjerovatnije ubio. Ovi njihovi navodi detaljno se provjeravaju – pišu mediji.

Prema navodima medija, u toku je istraga.

– Istraga tužioca, koju koordinira zamjenik tužioca Federiko Manoti, nastavlja se, a trenutno se radi i na potrazi za sudionicima. Brod će ostati privezan u luci nekoliko dana, kako bi se omogućila istraga – dodali su oni.

Najnovije objave